MBK AŠK Slávia Trnava – MBA Prievidza 24:82

Body Slávia:Čmarada Tomáš – 6 bodov, Kouba Dávid – 6 bodov, Vítek Patrik – 4 body, Kollar Matúš – 4 body, Čambál Juraj – 3 body (TH 1/2),Kršák Andrej – 1 body (TH 1/2), Anetta Michal – 0 bodov, Kliman Matúš – 0 bodov, Nagy Milan – 0 bodov, Rapavý Matúš – 0 bodov, Čambál Pavol – 0 bodov, Sasarák Tibor – 0 bodov.

Tréner Martin Herega: Sezónu tým U13 zahájil túto Nedeľu v poobedných hodinách. Prvý zápas nás čakal jeden z naj basketbalovejších družstiev našej kategórie MBA Prievidza. Družstvo prišlo v plnej sile na rozdiel od Nás domácich, kedy nám pre chorobu chýbali na súpiske hneď traja hráči (Černuška Michal, Kmety Hugo a nováčik v družstve Grimek Nikolay) a jeden z rodinných dôvodov (Hanák Oliver). Družstvo z Prievidze začali podľa očakávania z ostra a rýchlo sa ujali vedenia 15:0. Nie že by sme dostali akýkoľvek kôš zadarmo, alebo sa hralo iba na domáci kôš, výsledok odzrkadľoval iba našu nemohúcnosť pri zakončení. Ja ako tréner som bol s herným prejavom spokojný a aj do koša sme sa dostávali, ale nie a nie to tam spadnúť. Nakoniec prvá štvrtina skončila 15:6, čo nás však mohlo mrzieť, lebo výsledok mohol byť vyrovnaný. V druhej štvrtine sa obraz hry moc nezmenil, čo ma tešilo. Prvý polčas skončil 31:10 v prospech súpera. Jasná inštrukcia do druhého polčasu: udržať tempo v obrane a nebáť sa o útok, ostala bohužiaľ v šatni. Hráči prestali brániť a dávali súperovi veľa priestoru pri rozohrávke z čoho vyplývalo veľa situácii 1 na 0, v ktorých sa súper málokedy pomýlil. Tretia štvrtina bola naša najhoršia a prehrali sme ju v pomere 28:6. V priebehu zápasu už dostávali viac a viac minút hráči z lavičky a obraz hry sa už nezmenil. Bohužiaľ po dobrom prvom polčase, sme nezvládli druhý a prehrali ho o 37 bodov. Podarilo sa zapojiť všetkých dvanásť hráčov a každý získal akú takú zápasovú prax s výborným basketbalovým súperom. Takéto zápasy nás posúvajú vpred.

MBK AŠK Slávia Trnava – BKM SPU Nitra  48:16

Body Slávia: Čambál Juraj – 20 bodov,  Kollar Matúš – 10 bodov, Kouba Dávid – 4 body, Kršák Andrej – 4 body  (TH 0/2), Čmarada Tomáš – 4 body, Anetta Michal – 4 body, Vítek Patrik – 2 body (TH 0/4), Čambál Pavol – 0 bodov Kliman Matúš – 0 bodov, Nagy Milan – 0 bodov, Sasarák Tibor – 0 bodov, Rapavý Matúš – 0 bodov .

Tréner Martin Herega: Druhý zápas sme nastúpili, proti nováčikovi z NR, ktorý navyše prišiel v počte 7 hráčov. Naša základná rotácia vstup do zápasu zvládla bez problémov, hlavne v obrane, kedy sme nedovolili súperovi prechod na útočnú polovicu, vďaka čomu sme vyhrali prvú časť 20:0. V tej chvíli nebolo chlapcom čo vyčítať, aj keď tréner si vždy niečo nájde. Na súperovi bolo cítiť, že napriek dobrej atletickej pripravenosti je neskúsený a tak sme začali využívať všetkých hráčov z lavičky. Chalani udržali obranné tempo, ale z neznámych dôvodov spomalili smerom do útoku a začali sme hrať viac do plných. Tu máme ešte na čom pracovať. V zápase sme predviedli niekoľko dobrých akcií a určite sme spravili progres, nesmieme však zaspať na vavrínoch a pripravovať sa na ďalší turnaj, kde sa stretneme s druhým družstvom z BKM SPU Nitra a Považskou Bystricou.